Navigácia

  • 3. deň lyžiarskeho výcviku Ždiar

    Odpočinkový deň deti využili na prípravu večerného programu a po výdatnom obede sa prešli krásnou tatranskou prírodou na Hrebienok...

  • 2. deň lyžiarskeho výcviku - Ždiar

     

    Dnes krásny polooblačný deň, strávený na lyžiach a svahoch Strednice...

  • POĎ NA VÝSTAVU

    Na hornej chodbe nájdete tvorbu žiakov 5. ročníka z geografie na tému hydrosféra - vodný obal Zeme. Vyrobili jazerá, vodopády, oázy, rieky...

    Druhá vitrína ožila neživou prírodou. Je to téma geológie a učia sa o nej v  5. a 9. ročníku. Môžete vidieť stavbu Zeme, sopečné a iné horniny, farebné a lesklé minerály, malý Jurský park z druhohôr, rôzne skameneliny.

    Vo vestibule školy prezentujú 7.ročníky učivo z chémie o vzduchu. Informujú o znečistení vzduchu, globálnom oteplovaní, skleníkovom efekte.  My všetci môžeme pomôcť planéte, aby sme mali čo  dýchať.

  • Biologická olympiáda kat. C - okresné kolo

    Biologická olympiáda kat. C - okresné kolo

     

     

    Poznatky z celého štúdia biológie uplatnila a získala v okrese ... 

    3. miesto: ANDREA GUNIŠOVÁ, 9.A

     

  • DAB NITRA

    Február sa na našej škole niesol v kultúrnom duchu. Žiaci 5., 6., 7. a 8. ročníka navštívili Nitru, aby si pozreli divadelné predstavenie. Tí mladší - piataci - sa zúčastnili muzikálu Povala a starší žiaci muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť. 

  • Lyžiarsky výcvik - Ždiar

    Žiaci 7. a 8. ročníka si vychutnávajú svahy Belianskych Tatier v stredisku Strednica plnými dúškami o čom svedčia priložené fotografie ...

  • Krajské kolo olympiády v anglickom jazyku

    V stredu 14. 2. 2024 sa v Dubnici nad Váhom konalo krajské kolo olympiády v anglickom jazyku. ​​Našu školu reprezentovala Nela Blašková zo 7.A, ktorá sa v kategórii 1A stala úspešnou riešiteľkou a v silnej konkurencii tých najlepších vybojovala krásne 4. miesto v kraji. 

    Súťaž je organizovaná ako jedna z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti a žiaci sa venujú osvojovaniu si anglického jazyka intenzívne​ nad rámec vyučovania s cieľom ovládať ho plynulo a správne.

    Nelka si na angličtinu čas našla a tentokrát si okrem "zemiakovej" medaily odniesla aj sweet cupcake.
    Ďakujeme jej za reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov.

  • Kurz korčuľovania - druháci

    Predprázdninový februárový týždeň sa žiaci druhých ročníkov aktívne zúčastnili výúčby základov korčuľovania. Cieľom tejto zimnej športovej aktivity bolo vzbudenie záujmu o korčuľovanie, vytváranie pozitívnej skúsenosti a radosti z pohybu. Deťom sa na ľade každý deň aktívne venovali traja ambasádori.  Každá hodina sa začínala zábavnou rozcvičkou a pokračovala hravou formou, kde sa všetci spoločne učili zvládať základný postoj na korčuliach, bezpečný pád, vstávanie a ďalšie pohybové zručnosti na ľade. Nechýbala tu ani tolerantosť, ohľaduplnosť, ale aj nezištná pomoc kamarátovi na ľadovej ploche. Žiaci sa každý deň zlepšovali a posledný deň kurzu svoje korčuliarske nadanie  predviedli aj rodičom na svojej prvej ľadovej olympiáde. 

    Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa na tejto športovej akcii podieľali a pripravili pre nás nezabudnuteľný, športový týždeň plný zábavy a hier. 

    ĎAKUJEME.

  • To sú teda experti!

    Naozaj sú! Pozeráte sa na deti, ktoré súťažili v súťaži s názvom Expert - Geniality Show. Pasovali sa s otázkami z rôznych oblastí bežného života: od prírody, vlastivedy, geografie cez angličtinu až k športu. A pasovali sa dobre. Svedčia o tom viaceré umiestnenia v TOP 100, TOP 50, TOP 20, ba aj TOP 10 (dobre vidíte) na Slovensku. Deti si odniesli nové skúsenosti a vedomosti a v neposlednom rade aj pekné farebné diplomy a drobnú odmenu.

  • Jarné prázdniny 19. - 23. 2. 2024

    Jarné prázdniny 19. - 23. 2. 2024

    Nástup do školy po prázdninách je 26. 2. 2024 (pondelok). Prajeme príjemné prežitie voľných dní. Oddychujte, športujte, vzdelávajte sa, doliečte choroby...

  • Január a február v ŠKD

    Deti z ŠKD prejavili svoju kreativitu, nápaditosť a zručnosť pri maľovaní, pohybových aktivitách, zhotovovaní darčekov - ,,Valentínky´´, karnevalových masiek ...

  • Valentínska pošta

    14.2. sa na našej škole premiérovo po 1-krát odovzdávala valentínska pošta. Žiaci zahodili ostych za hlavu a napísali niekoľko desiatok valentínok. Povedať niekomu, že sa mu páči alebo dokonca vyznať lásku je predsa jedna z najkrajších vecí, ktoré môžeme jeden pre druhého urobiť. Počas veľkej prestávky za zvukov romantickej hudby našla pošta vďaka šikovným ôsmačkám všetkých majiteľov. Mnohých možno prekvapila, ale veríme, že aj potešila. A kto vie, možno vďaka včerajšej akcii bude opäť raz medzi nami viac lásky.   

  • Prváci v školskej knižnici

    13.2.2024 nastal deň, kedy sme našich prvákov z 1.A aj 1.B zapísali do školskej knižnice. Spoločne sme sa porozprávali o tom ako sa v knižnici správať, ako si správne požičať a vrátiť knižky i o tom ako sa ku knižkám chovať tak, aby sa nepoškodili a mohli si ich požičať aj ostatné deti. Prváci z oboch tried pozorne počúvali, aktívne sa zapájali a diskutovali o knihách. Žiakov veľmi zaujali encyklopédie, knihy s otváracími okienkami, komiksy aj rozprávkové knižky, ktoré si už môžu sami prečítať. Všetko, čo si vypočuli, mohli hneď vyskúšať a knihy si požičať. Nových čitateľov nie je nikdy dosť, preto sa v knižnici tešíme, že sa budú často vracať pre nové knihy. Každý si okrem požičanej knihy odniesol aj spomienkovú záložku a sladkosť. 

  • Matematická olympiáda

    Náročné matematické úlohy nestačí len vyriešiť, ale svoje riešenie treba aj vhodne okomentovať, vysvetliť. Hovorí sa: "Kto vie problém vysvetliť, ten mu naozaj rozumie."

    Okresné kolo olympiády z matematiky majú za sebou piataci a deviataci. Piaci tento rok zbierali skúsenosti, no úspešnými riešiteľmi neboli - úlohy boli nad ich sily, no sľúbili, že na budúci rok zamakajú viac. Iné to bolo medzi deviatakmi. Výborné tretie miesto a postup do krajského kola súťaže si vybojoval Samuel Sány z 9.B.

    Želáme veľa dobrých nápadov v krajskom kole, Samo! 

  • Streetbasket - chlapci 2.miesto, dievčatá 5.miesto

    V športovej hale sa v dňoch 6. a 8.2.2024 odohrali turnaje v 3*3 streetbasketbale - chlapcov a dievčat. Chlapci v zložení Košina Dominik, Drevený Marek, Paško Filip, Adamus Marek, Sány Samuel a Číž Ondrej bez zaváhania vyhrali svoju skupinu a vo finále narazili na najťažšieho súpera zo ZŠ Duklianska. Napriek veľkej snahe sa naším chlapcom nepodarilo vyhrať a tak skončili na peknom druhom mieste.

    O dva dni neskôr sa do bojov so súperkami pustili naše dievčatá - Pobežalová Lenka, Mikušová Tamara, Miklovičová Michaela a Rychtárechová Linda. Žrebovaním sme sa dostali do ťažkej a vyrovnanej skupiny. Prvý zápas proti Gymnáziu sme prehrali až po predĺžení a druhý sme prehrali so ZŠ Partizánska tiež o bod. V poslednom zápase skupiny sme porazili ZŠ Školská a v zápase o piate miesto sme vyhrali nad ZŠ Rybany. Chlapcom a dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy.

     

  • Príroda plná vedomostí

    Dňa 8.2.2024 sa v CVČ Bánovciach nad Bebravou uskutočnila zábavno - vedomostná súťaž Príroda plná vedomostí. Je určená pre žiakov 4. ročníka, ktorí sa zaujímajú o prírodovedu, astronómiu. Našu školu reprezentovali 4 žiačky - Lucia Kucmanová a Charlotte Šebáňová zo 4.A triedy, Ema Lisá a Simona Stratená zo 4.B triedy. Po náročných písomných testoch sa dievčatá zo 4.A umiestnili na krásnom 3. mieste. Srdečne blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za ochotu a snahu!! 

  • 2% pre ZŠ Gorazdova

    2% pre ZŠ Gorazdova

    Vážení rodičia a priatelia školy,

    aj Vy nám môžete pomôcť skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane.

    Viac informácií získate v záložke „2%“ (na lište vľavo), kde si môžete stiahnuť tlačivo. Tlačivá v papierovej podobe nájdete aj vo vestibule školy.

    https://zsgorazdovabn.edupage.org/news/

    Vyplnené a podpísané tlačivá môžete zaslať na príslušný daňový úrad, vhodiť do poštovej schránky pred školou alebo odovzdať na ekonomickom oddelení ZŠ Gorazdova do 30. 4. 2024.

    Príspevok z 2 % nám v minulosti pomohol zrealizovať mnoho zaujímavých projektov. Pomohol pri financovaní školskej dielne, cvičnej kuchynky, nábytkov do tried a v poslednom roku pri vybudovaní ihriska Workout.

    Ďakujeme

  • CHEMICKÁ OLYMPIÁDA - školské kolo

    CHEMICKÁ OLYMPIÁDA - školské kolo

    8. 2. 2024 sa uskutočnilo školské kolo chemickej olympiády. Do súťaže sa zapojili žiaci 9. ročníka: M. Miklovičová, F. Paško a M. Adamus. Všetci žiaci sú úspešnými riešiteľmi školského kola a usmiestnili sa nasledovne: 

    1. miesto: Michaela Miklovičová, 9.A

    2. miesto: Marek Adamus, 9.B  a  Filip Paško, 9.B

     

  • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA - kategória E, školské kolo

    BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA - kategória E, školské kolo

    botanika:

    1. miesto: Liana Dolníková, 8.A a Lujza Haláčová, 5.A

    zoológia:

    1. miesto: Lukáčik Martin, 9.A

    2. miesto: Šiko Matúš, 9.A

    3. miesto: Stojka František, 9.A 

  • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku

    Dňa 17.1.2024 sa konalo v našom meste okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnili aj dvaja zástupcovia našej školy - Jakub Hôrka z 9.A triedy v kategórii A2 a Nela Blašková zo 7.A triedy v kategórii A1. Úroveň detí na tejto súťaži sa každým rokom zvyšuje. V silnej konkurencii boli naši žiaci úspešnými riešiteľmi v písomnej časti, ako aj v praktickom použití jazyka. Nelka sa dokonca umiestnila na 1. mieste a bude reprezentovať našu školu 14.2.2024 na krajskom kole v Dubnici nad Váhom.

     

    Srdečne jej týmto blahoželáme a prajeme veľa šťastia!

     

    D. Jakálová

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Ul. Gorazdova 1319/6
    Ul.Gorazdova 1319/6
    957 04 Bánovce nad Bebravou
  • +421 038 7602906
    telefón do školskej jedálne: 7603918

Fotogaléria