Navigácia

  • Školská dielňa je už "komplet"

    Zriadenie školskej dielne počas lockdownu sme propagovali už dávnejšie. Posledným, čo nás ešte v tejto odbornej učebni trápilo, bola zničená podlaha. Toto je už tiež minulosťou. Počas jarných prázdnin dostala naša dielňa novučičkú podlahu, čím môžeme tento priestor považovať za kompletne zrekonštruovaný.

  • Deň otvorených dverí - 13. 3. 2024 (streda)

    Vážení rodičia, priaznivci školy, zvedavci... DOD v ZŠ Gorazdova sa blíži a tu je niekoľko informácií.

    V Bánovciach nad Bebravou sme zostali ako jediná škola, ktorá organizuje DOD vo svojom pôvodnom formáte - otvorený vyučovací proces. Keďže si zakladáme na kvalite a serióznosti, nehodláme na tejto forme sebaprezentácie nič meniť ani v blízkej budúcnosti.

    Budete tak mať jedinečnú príležitosť pozrieť si pulzujúci život školy za plného chodu. Všetko bude autentické. Naozajstný vyučovací proces, bez zbytočných sprievodných akcií, ktoré by odpútavali pozornosť od kvalitnej práce pedagógov, či materiálového vybavenia školy. Každý, kto prijme naše pozvanie, je u nás srdečne vítaný. 

    Bude zabezpečená služba, ktorá Vás bude sprevádzať k jednotlivým triedam i po jednotlivých pavilónoch školy.

    Prístup do školy bude cez hlavný vchod a tiež aj cez zadný vchod (od Ul. Matice slovenskej).

    Prosíme o dodržiavanie časového harmonogramu vyučovacích hodín.

    Pripravené bude aj občerstvenie, aby ste dopoludnie strávili pohodlne :)

    Viac na priloženom plagáte...

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - školské kolo

    Recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín má u nás už dlhoročnú tradíciu a vysokú úroveň. Táto celoslovenská súťaž je pomenovaná podľa významného básnika Pavla Országha Hviezdoslava. Školské kolo sa uskutočnilo dňa 6.3.2024 a zúčastnilo sa ho 42 žiakov. Súťažilo sa v troch kategóriách – poézia a próza.  Hodnotil sa najmä výber textu, zvuková stránka reči, ovládanie textu a jeho prednes.  Poroty mali skutočne ťažkú úlohu pri vyhodnocovaní súťaže. Na všetkých zúčastnených čakala sladká odmena a víťazi boli odmenení potleskom, krásnymi cenami i diplomom. Prednesy boli pôsobivé, presvedčivé a originálne, všetci sme pri nich prežili krásne popoludnie.

    Výsledky poézia:

     

    1. kat.  1. miesto Klára Drábiková , 4.A

                2. miesto  Agáta Faye Chovan  , 2.B

                3. miesto  Matúš Žatko , 2.A

     

    2. kat.  1. miesto Juliana Žatková , 5.B

                2. miesto Hana Žitňanová, 6.A

                3. miesto Rebeka Dominová ,5.B

     

    3. kat.  1. miesto František Stojka , 9.A

                2. miesto Alexandra Póšová , 7.B

                3. miesto Filip Paško , 9.B

     

    Výsledky próza:

    1.kat.  1. miesto Laura Ďurinová, 3.B

               2. miesto Matúš Guniš, 4.A

               3. miesto  Lucas Čačko, 2.B

     

    2. kat.  1. miesto Hugo Struhár, 5.B

                2. miesto Vanessa Matýsek, 6.B

                3. miesto Filip Hletko, 5.C

     

    3. kat.  1. miesto Liana Dolníková, 8.A

                2. miesto Olívia Craft, 7.A

                3. miesto Nataša Kováčová, 7.C

  • Dôležitý kúsok chodníka

    Konečne! Isto si v duchu vyriekli mnohí chodci, ktorí pravidelne prechádzajú cez areál ZŠ Gorazdova. Dotknutý úsek robil garazdu najmä v zimnom období, či v sychravom počasí. Popri iných problémoch sa nám konečne podarilo vyriešiť aj tento, vďaka čomu môžu občania pohodlne prejsť cez areál "suchou nohou".

    Pre investigatívcov ešte doplníme, že dielo bolo financované z rozpočtu ZŠ Gorazdova (2 500 EUR). Okrem pokládky nového chodníka bol zároveň odstránený starý, nefunkčný chodník z betónových blokov, ktorý viedol nikam. S príchodom teplejších dní bude rozrytá časť povrchu rekultivovaná zatrávnením a vysadením okrasnej zelene. Táto časť terénu je ešte ohradená páskami.

    Nech slúži ...

  • 4. deň lyžiarskeho výcviku Ždiar

    Krásna jarná lyžovačka *_* ...

  • Ako poskytnúť prvú pomoc?

    Tak na túto otázku Vám dajú odpoveď žiaci v 5.B triedy, ktorí dnes absolvovali prednášku spojenú s praktickými ukážkami poskytnutia prvej pomoci. ĎAKUJEME záchranárom z Trenčína a pani Aničke Struhárovej.

  • TESTOVANIE ŽIAKOV 9. ROČNÍKA

    Dňa 20. marca 2024 sa uskutoční testovanie žiakov 9. ročníka z predmetov matematika,  slovenský jazyk a literatúra. 

  • 3. deň lyžiarskeho výcviku Ždiar

    Odpočinkový deň deti využili na prípravu večerného programu a po výdatnom obede sa prešli krásnou tatranskou prírodou na Hrebienok...

  • 2. deň lyžiarskeho výcviku - Ždiar

     

    Dnes krásny polooblačný deň, strávený na lyžiach a svahoch Strednice...

  • POĎ NA VÝSTAVU

    Na hornej chodbe nájdete tvorbu žiakov 5. ročníka z geografie na tému hydrosféra - vodný obal Zeme. Vyrobili jazerá, vodopády, oázy, rieky...

    Druhá vitrína ožila neživou prírodou. Je to téma geológie a učia sa o nej v  5. a 9. ročníku. Môžete vidieť stavbu Zeme, sopečné a iné horniny, farebné a lesklé minerály, malý Jurský park z druhohôr, rôzne skameneliny.

    Vo vestibule školy prezentujú 7.ročníky učivo z chémie o vzduchu. Informujú o znečistení vzduchu, globálnom oteplovaní, skleníkovom efekte.  My všetci môžeme pomôcť planéte, aby sme mali čo  dýchať.

  • Biologická olympiáda kat. C - okresné kolo

    Biologická olympiáda kat. C - okresné kolo

     

     

    Poznatky z celého štúdia biológie uplatnila a získala v okrese ... 

    3. miesto: ANDREA GUNIŠOVÁ, 9.A

     

  • DAB NITRA

    Február sa na našej škole niesol v kultúrnom duchu. Žiaci 5., 6., 7. a 8. ročníka navštívili Nitru, aby si pozreli divadelné predstavenie. Tí mladší - piataci - sa zúčastnili muzikálu Povala a starší žiaci muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť. 

  • Lyžiarsky výcvik - Ždiar

    Žiaci 7. a 8. ročníka si vychutnávajú svahy Belianskych Tatier v stredisku Strednica plnými dúškami o čom svedčia priložené fotografie ...

  • Krajské kolo olympiády v anglickom jazyku

    V stredu 14. 2. 2024 sa v Dubnici nad Váhom konalo krajské kolo olympiády v anglickom jazyku. ​​Našu školu reprezentovala Nela Blašková zo 7.A, ktorá sa v kategórii 1A stala úspešnou riešiteľkou a v silnej konkurencii tých najlepších vybojovala krásne 4. miesto v kraji. 

    Súťaž je organizovaná ako jedna z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti a žiaci sa venujú osvojovaniu si anglického jazyka intenzívne​ nad rámec vyučovania s cieľom ovládať ho plynulo a správne.

    Nelka si na angličtinu čas našla a tentokrát si okrem "zemiakovej" medaily odniesla aj sweet cupcake.
    Ďakujeme jej za reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov.

  • Kurz korčuľovania - druháci

    Predprázdninový februárový týždeň sa žiaci druhých ročníkov aktívne zúčastnili výúčby základov korčuľovania. Cieľom tejto zimnej športovej aktivity bolo vzbudenie záujmu o korčuľovanie, vytváranie pozitívnej skúsenosti a radosti z pohybu. Deťom sa na ľade každý deň aktívne venovali traja ambasádori.  Každá hodina sa začínala zábavnou rozcvičkou a pokračovala hravou formou, kde sa všetci spoločne učili zvládať základný postoj na korčuliach, bezpečný pád, vstávanie a ďalšie pohybové zručnosti na ľade. Nechýbala tu ani tolerantosť, ohľaduplnosť, ale aj nezištná pomoc kamarátovi na ľadovej ploche. Žiaci sa každý deň zlepšovali a posledný deň kurzu svoje korčuliarske nadanie  predviedli aj rodičom na svojej prvej ľadovej olympiáde. 

    Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa na tejto športovej akcii podieľali a pripravili pre nás nezabudnuteľný, športový týždeň plný zábavy a hier. 

    ĎAKUJEME.

  • To sú teda experti!

    Naozaj sú! Pozeráte sa na deti, ktoré súťažili v súťaži s názvom Expert - Geniality Show. Pasovali sa s otázkami z rôznych oblastí bežného života: od prírody, vlastivedy, geografie cez angličtinu až k športu. A pasovali sa dobre. Svedčia o tom viaceré umiestnenia v TOP 100, TOP 50, TOP 20, ba aj TOP 10 (dobre vidíte) na Slovensku. Deti si odniesli nové skúsenosti a vedomosti a v neposlednom rade aj pekné farebné diplomy a drobnú odmenu.

  • Jarné prázdniny 19. - 23. 2. 2024

    Jarné prázdniny 19. - 23. 2. 2024

    Nástup do školy po prázdninách je 26. 2. 2024 (pondelok). Prajeme príjemné prežitie voľných dní. Oddychujte, športujte, vzdelávajte sa, doliečte choroby...

  • Január a február v ŠKD

    Deti z ŠKD prejavili svoju kreativitu, nápaditosť a zručnosť pri maľovaní, pohybových aktivitách, zhotovovaní darčekov - ,,Valentínky´´, karnevalových masiek ...

  • Valentínska pošta

    14.2. sa na našej škole premiérovo po 1-krát odovzdávala valentínska pošta. Žiaci zahodili ostych za hlavu a napísali niekoľko desiatok valentínok. Povedať niekomu, že sa mu páči alebo dokonca vyznať lásku je predsa jedna z najkrajších vecí, ktoré môžeme jeden pre druhého urobiť. Počas veľkej prestávky za zvukov romantickej hudby našla pošta vďaka šikovným ôsmačkám všetkých majiteľov. Mnohých možno prekvapila, ale veríme, že aj potešila. A kto vie, možno vďaka včerajšej akcii bude opäť raz medzi nami viac lásky.   

  • Prváci v školskej knižnici

    13.2.2024 nastal deň, kedy sme našich prvákov z 1.A aj 1.B zapísali do školskej knižnice. Spoločne sme sa porozprávali o tom ako sa v knižnici správať, ako si správne požičať a vrátiť knižky i o tom ako sa ku knižkám chovať tak, aby sa nepoškodili a mohli si ich požičať aj ostatné deti. Prváci z oboch tried pozorne počúvali, aktívne sa zapájali a diskutovali o knihách. Žiakov veľmi zaujali encyklopédie, knihy s otváracími okienkami, komiksy aj rozprávkové knižky, ktoré si už môžu sami prečítať. Všetko, čo si vypočuli, mohli hneď vyskúšať a knihy si požičať. Nových čitateľov nie je nikdy dosť, preto sa v knižnici tešíme, že sa budú často vracať pre nové knihy. Každý si okrem požičanej knihy odniesol aj spomienkovú záložku a sladkosť. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Ul. Gorazdova 1319/6
    Ul.Gorazdova 1319/6
    957 04 Bánovce nad Bebravou
  • +421 038 7602906
    telefón do školskej jedálne: 7603918

Fotogaléria